Internetprotocol

Mediaprotocol OBS de Cocon

Voor je media, zoals computers, laptops of mobiele telefoons gebruikt, is het verstandig bij een aantal zaken stil te staan en goede afspraken te maken.

Wat is een protocol ?

Een protocol is een lijst met afspraken die je met iemand maakt. In een protocol staan dus afspraken waaraan je je moet houden. Als je akkoord gaat met die afspraken kun je dat laten zien door het protocol te ondertekenen. Dat betekent dus wel dat wij ervan uitgaan dat je je aan deze afspraken gaat houden.
Neem deze afspraken heel goed in je op. Pas dan kun je gaan internetten.

De afspraken

· Ik zal nooit mijn persoonlijke informatie doorgeven op Internet zoals: mijn achternaam, adres en telefoonnummer, het telefoonnummer van mijn ouders of het adres van mijn school zonder toestemming van mijn juf of meester.

· Bij gebruik van een zoekmachine gebruik ik normale woorden (zoektermen). Ik zoek geen woorden die te maken hebben met grof woordgebruik, sex en geweld. Bij twijfel overleg ik met de meester of juf.

· Ik bezoek alleen sites die ik met de meester of juf heb afgesproken.

· Bestanden van Internet naar je eigen computer halen heet downloaden. Ik mag geen enkel bestand downloaden.

· Ik gebruik geen Facebook, Twitter, Instagram of soortgelijke programma’s. Deze zijn op school niet toegestaan.

· Ik vertel het de meester of juf meteen als ik informatie zie die volgens mij niet door de beugel kan.

· Ik zal nooit afspreken met iemand die ik “online” op Internet heb ontmoet.

· Ik zal nooit een foto of iets anders van mijzelf delen zonder toestemming van mijn meester of juf.

· Als ik, met toestemming van de meester of juf, een mailtje verstuur, gebruik ik geen vervelende en grove woorden.

· Ik stuur geen e-mail met de bedoeling iemand te pesten.

· Ik zal nooit op e-mailberichten antwoorden die onprettig of raar zijn. Het is niet mijn schuld dat ik zulke berichten krijg en ik vertel het meteen aan mijn meester of juf, zodat zij maatregelen kunnen nemen.

· Tijdens schooltijd staat mijn mobiele telefoon uit. Alleen met toestemming van een leerkracht mag ik hem gebruiken.

Houd er rekening mee dat we regelmatig kijken of je correct aan het internetten bent.
Als ik dit protocol onderteken, maar me er toch niet aan houdt, vervalt mijn recht om gebruik te maken van computers op school.

Klundert,       datum                de leerkracht              de leerling