Schooljaar 2017-2018

Januari 2018

De Nationale Voorleesdagen

In onze groep hebben we de Nationale Voorleesdagen afgesloten met een voorleesbezoek door de oma van Cristiano. Iedereen die voorgelezen heeft: heel hartelijk bedankt. Het was gezellig om jullie in onze groep te hebben!

'Verffabriek'

Vandaag was professor C. bij ons in de klas. Zij heeft ons van alles vertelt over verf. We weten nu precies hoe je verschillende soorten verf kan maken en mengen. Ook liet ze ons verschillende proefjes zien. We hebben zelf aquarelverf en waterverf gemaakt en hiermee hebben we 2 mooie schilderijen gemaakt. Het was een hele leuke ochtend!

december 2017

'Sinterklaas en Kerst'

De maand december staat altijd bol van de gezelligheid. Zoals je op de foto's kunt zien hebben de kinderen koekjes gemaakt en versierd voor de kerstviering.

november 2017

'Groot nieuws'

De juf van groep 3/5 voelde zich al een tijdje moe.... heeeeeel moe. En nee, het lag niet aan de drukte van de voorbereidingen voor Sinterklaas en Kerst....

Op een dag kwam ze met een doos met 'zoenen' op school. En op die 'zoenen' zat een roze en blauw voetje geplakt. Al snel hadden de kinderen het door.... onze juf is zwanger!

oktober 2017

'een eigen prentenboek'

Met groep 3/5 zijn we bezig om een eigen prentenboek te maken. Het verhaal laten we nog eventjes geheim, maar we kunnen jullie al wel vertellen dat het past bij het thema van de kinderboekenweek 'gruwelijk eng'. Het verhaal is bijna af. Daarna worden er plaatjes gemaakt voor in het prentenboek en wordt het boek samengesteld door de juf. Het verhaal en de tekeningen zijn dus zelf verzonnen en gemaakt door de kinderen van groep 3/5! Binnenkort volgt er meer informatie!

'kriebelbeestjes, heksen en elfjes!'

Groep 3/4 heeft vlak voor de vakantie een uitstapje gemaakt naar het MEC in Zevenbergen. Op een ruime zolder was een bos nagebouwd waar de kinderen spelletjes konden spelen en konden voelen in voeldozen. Er waren ook opdrachten die ze moesten maken bij de spelletjes. De kinderen waren ontzettend enthousiast! .... en de hulpouders ook.... ;)

september 2017

In september hebben de kinderen van groep 3/4 mee mogen doen aan een hockeyclinic. We waren de enige school die met de shirtjes van de school aanwezig waren, dus we vielen positief op. De kinderen hebben verschillende oefeningen mogen doen en ook een spelletje hockey mogen spelen met knotssticks. Ze hebben het er prima naar hun zin gehad!