Eindtoets groep 8

Met veel concentratie en aandacht maken de kinderen de IEP-toets op 17 en 18 april. Toch wel speciaal om dit in de speelzaal te maken!

Praktisch verkeersexamen groep 7/8

Op vrijdag 6 april hebben de kinderen van groep 7/8 het praktisch verkeersexamen gedaan in Zevenbergen. Hopelijk zijn alle kinderen geslaagd.

Bezoeken middelbare scholen.

We wilden het eens van dichtbij meemaken die middelbare scholen, tenslotte duurt het niet lang meer voordat groep 8 daar echt naar toe gaat.

Vrijdag 26-1-2018 zijn we met groep 7 en 8 naar de Prinsentuin in Oudenbosch gegaan.

We konden gezellig met de hele groep bij elkaar blijven. Op pad met twee studenten die al in het tweede jaar zitten. Ze liepen echter met ons naar buiten terwijl er een docente binnen op ons zat te wachten Even lachen en snel weer door.

Ze hebben kruidenboter, een vogelvoederflesje en  een mooi boeketje met een roos gemaakt. Ook een vragenlijst over knaagdieren die er ook waren. Tja en dan poept er ééntje op je antwoordenblad .Hoe echt kan het zijn. Ook stond er nog een quiz en een Engelse les op het programma.

Woensdag 31-1-2018 stond een bezoek aan Markland College in Zevenbergen op het programma.

Nu alleen voor groep 8. Hier hebben we twee lessen gevolgd in de klaslokalen en een pauze in die, grote hal vol met leerlingen, meegemaakt. Voor de pauze hadden we economie , dat was best te doen voor onze knappe koppen .Na de pauze Engelse les. Haha en het  is toch wel spannend als je ineens een vraag in het Engels krijgt.

Tussendoor op maandag 29-1-2018 ook nog een leuke ,enge maandsluiting verzorgd. Een half uur leek in het begin lang maar was zo gevuld. Het lied van de Griezelbus , een hoorspel van een hoofdstuk uit het boek  Griezelbus 1: De babyfoon. Zowel voor als achter het gordijn van alles te horen. Violette en Yalenka hadden een paar scherpe Wist je Datjes en Anke ,Melissa en Marjolein sloten af met een superleuk dansje.

Voorlichting Bureau Halt

De kinderen van groep 7/8 hebben voorlichting gekregen m.b.t. overlast tijdens de jaarwisseling.

Schoolkampioen voorlezen!

Afgelopen week heeft er in groep 7/8 een spannende strijd plaatsgevonden. Na een week van voorbereiden en oefenen was het woensdagmorgen zover: de klassenwedstrijd om het schoolkampioenschap voorlezen.

Van tevoren kregen alle kinderen een formulier waarop zij de zeven kandidaten konden beoordelen op de verschillende onderdelen. Gelet werd daarbij onder andere op intonatie, contact met het publiek, leestoon aanpassen aan de tekst, fragmentkeuze, rekening houden met leestekens, etc..

Aan het eind hebben juf Catrien en meester Nico alle scores opgeteld en gedeeld en kwam Anke den Hollander als winnaar tevoorschijn.
Anke is de voorleeskampioen van de Cocon!

Onze schoolkampioen is nu aangemeld voor de vervolgronde van De Nationale Voorleeswedstrijd 2017-2018. Eind januari krijgen we te horen op welke datum de strijd zal losbarsten tussen alle kampioenen van de gemeente Moerdijk.
We wensen Anke alvast heel veel succes!

groep 8 en de NIO

Op maandag 30 oktober heeft groep 8 bijna de hele ochtend gewerkt aan de NIO. Dit onderzoek bepaalt de capaciteiten van de leerlingen.
Over een paar weken krijgen we de uitslag. Tijdens de rapportgesprekken half november weten we meer. Spannend!

Op 8 september was de meester jarig.
Omdat hij er niet was hebben we met de juf een foto gemaakt en die naar hem gestuurd.
We kregen meteen een reactie terug dat hij er erg blij mee was!

Zo dat was lekker zo'n fruitstokje !