Nieuwe ouders

Een kleine school met toekomst

Openbare basisschool de Cocon is een kleine school, met ongeveer 50 kinderen.
Het kleinschalige karakter van onze school zorgt ervoor dat iedereen elkaar kent.
De Cocon is
daardoor niet alleen een leergemeenschap, maar ook een leefgemeenschap.

De Cocon heeft 4 combinatiegroepen: groep 1/2, groep 3/5, groep 4/6 en groep 7/8. Doordat de combinatie-groepen niet zo groot zijn, zijn er volop mogelijkheden voor individuele aandacht en begeleiding. Zeker in het kader van de invoering van passend onderwijs is dit een belangrijk kenmerk van de Cocon.

Het schoolgebouw is in het schooljaar 2012-2013 volledig gerenoveerd en voldoet zodoende aan alle eisen, die aan een modern schoolgebouw gesteld mogen worden.

Als uw kind binnenkort vier jaar wordt, gaat u zich oriënteren op een basisschool, die goed past bijuw kind. Dit is een belangrijke keuze: u vertrouwt uw kind toe aan de zorg van een schoolteam voor een periode van acht jaar. En dat is heel wat!

Wij willen u graag helpen bij het maken van die keuze. Vooral door het geven van informatie over hoe het gaat op onze school, waar wij voor staan: wat onze missie is.
Onze website is een startpunt. U vindt hier onder andere de schoolgids, waarin u kunt lezen
wat  wij met uw kind willen bereiken en hoe we dat doen. De rest van de website geeft behalve informatie ook wel een aardig beeld van de sfeer op school.

Als u meer wilt weten, dan kunt u altijd een afspraak maken. Dit kunt u doen per e-mail (info@obsdecocon.nl) of telefonisch (0168-403779).
Indien u gebruik maakt van e-mail, zal ik zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een gesprek en een rondleiding door onze school.

Bij zij-instromers, afkomstig van een andere basisschool wordt het protocol "Aannamebeleid voor nieuwe leerlingen" gevolgd, om er zeker van te zijn dat de Cocon de zorg en begeleiding kan bieden, die uw kind nodig heeft.

Met vriendelijke groet,
Jan den Ridder